Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ischler recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához:
» 18dkg porcukor
» 36dkg vaj
» 500 dkg finomliszt (BL55)
» 18dkg finomra tört dió
» 1.5 kávéskanál fahéj
» A töltéshez:
» ízlés szerint feketeribizli, málna, szilva, vagy barack dzsem
» A bevonathoz:
» 10dkg minimum 53%-os étcsokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe.
Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.
Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel.
Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk hígítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.
Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a sütőpapírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
Megjegyzés / tipp:

A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
2 komment 12 ember kedveli gigi55
2012.01.29 23:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
gigi55 2012.02.08. 19:55 (#2)
Szia!
Köszi szépen hogy észre vetted.Természetesen 50dkg lisz kell hozzá.
bjbj 2012.02.08. 11:06 (#1)
Szia gigi55, az 500 dkg liszt ugye elírás? Üdv,
Címkék
sütőt előmelegítjük, diót nyújtófával, tészta összes, tálba tesszük, kész tésztát, dzsemet töltés, napig hagyjuk, betöltött ischlereket, bevonás következik, kevés étolajjal, olvasztott csokoládéban, sütőpapírra tegyük, csokoládé bevonat, kész islerek, csokoládé megkötése, feketeribizli, előmelegítjük, fogyaszthatók, csokoládéban, összetevőjét, sütőpapírral, csokoládénk, nyújtófával, kiszáradnak, összetörjük, ischlereket, étcsokoládé, csokoládénk, lecsurgatva, sütőpapírra, bevonathoz, finomliszt, következik, elteltével, habverővel, sütőlemezt, olvasztott, túlgyúrjuk, csokoládét, kávéskanál, elkezdenek, tésztához, 18dkg porcukor, 36dkg, finomliszt BL55, 18dkg finomra tört, kávéskanál fahéj, töltéshez, bevonathoz,
Gombakrémleves
0 komment 2 ember kedveli
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai fánk
1 komment 7 ember kedveli
Zöldborsós omlett ömlesztett sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Kozáksapka,hólabda
1 komment 11 ember kedveli
Málnás-fehércsokis brownie
0 komment 1 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Túrókrémes piskótatekercs
1 komment 12 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Mazsola leves
0 komment 1 ember kedveli
Almás metélt
0 komment 5 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
üdítő citromos
1 komment 4 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Trüffeltorta...
0 komment 22 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.